Μια λίστα με προβλήματα των αντρών που ήδη προσπαθεί να λύσει ο φεμινισμός

Posted on 15/04/2013 από

16


Μετάφραση από ένα ποστ που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και μας φάνηκε χρήσιμο να υπάρχει και στα ελληνικά.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να χάνετε την κηδεμονία των παιδιών σας. Η υπόθεση ότι οι γυναίκες είναι εκ φύσεως καλύτερες στη φροντίδα των παιδιών είναι μέρος της πατριαρχίας.

Στις φεμινίστριες δεν αρέσουν τα διαφημιστικά όπου οι άγαρμποι πατέρες χαλάνε την μπουγάδα και οι ικανές σύζυγοί τους πρέπει να επέμβουν για να το διορθώσουν. Η υπόθεση ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στο νοικοκυριό είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να πρέπει να πληρώνετε διατροφή. Η διατροφή ορίστηκε για να καταπολεμήσει το γεγονός ότι ιστορικά υπήρχε η προσδοκία για τις γυναίκες να βάλουν τα οικιακά τους καθήκοντα πριν από τους επαγγελματικούς τους στόχους, ελαχιστοποιώντας έτσι τη δυνατότητα εισοδήματός τους αν τελειώσει ο «παραδοσιακός» γάμος τους. Η υπόθεση ότι οι παντρεμένες γυναίκες πρέπει να κάνουν παιδιά αντί να βγάζουν χρήματα είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να βιάζεται κανείς στη φυλακή. Η επιείκεια και τα αστεία για το βιασμό στη φυλακή είναι μέρος της κουλτούρας του βιασμού, που είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να κατηγορείται κανείς ψευδώς για βιασμό. Οι ψευδείς κατηγορίες για βιασμό στιγματίζουν τα θύματα βιασμού, πράγμα που ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού, που είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να νιώθετε μοναξιά και δε μισούμε τα «καλά παιδιά». Η ιδέα ότι μερικοί άνθρωποι έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη αξία από άλλους ανθρώπους λόγω επιφανειακών σωματικών χαρακτηριστικών είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να πρέπει να πληρώνετε στις εξόδους. Θέλουμε την ευκαιρία να έχουμε οικονομική επιτυχία ισότιμη με των αντρών σε όποιο τομέα εργασίας επιλέξουμε (και έχουμε τα κατάλληλα προσόντα), και το γεγονός ότι τώρα δεν την έχουμε  είναι μέρος της πατριαρχίας. Η ιδέα ότι οι άντρες πρέπει να κανακεύουν και να συντηρούν τις γυναίκες, και/ή να αγοράζουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους, είναι συγκαταβατική και βλαβερή και μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να ακρωτηριάζεστε ή να σκοτώνεστε σε βιομηχανικά ατυχήματα, ή να δουλεύετε σκληρά σε ανθρακωρυχεία ενώ εμείς κάνουμε ξεκούραστη γραμματειακή δουλειά και διάφορες δραστηριότητες με βελόνες. Το γεγονός ότι οι γυναίκες αποκλείονται εδώ και πολύ καιρό από τις επικίνδυνες βιομηχανικές εργασίες (από τους άντρες, εδώ που τα λέμε) είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να αυτοκτονείτε. Κάθε πίεση και προσδοκία που χαμηλώνει την ποιότητα ζωής για κάθε φύλο είναι μέρος της πατριαρχίας. Το γεγονός ότι η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται ως θηλυπρεπής αδυναμία, που κάνει τους άντρες λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν θεραπεία, είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να σας κοιτάζουν καχύποπτα όταν πηγαίνετε το παιδί σας στο πάρκο (οι άντρες συχνά επιμένουν ότι αυτό είναι σοβαρό θέμα, οπότε θα τους εμπιστευτώ). Η υπόθεση ότι οι άντρες είναι  αχόρταγα σεξουαλικά ζώα, σε συνδυασμό με την ιδέα ότι είναι αφύσικο οι άντρες να φροντίζουν τα παιδιά, είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουμε να κατατάσσεστε ή να επιστρατεύεστε και μετά να πεθαίνετε στον πόλεμο ενώ εμείς μένουμε σπίτι να σιδερώνουμε. Η ιδέα ότι οι γυναίκες είναι πολύ αδύναμες για να πολεμήσουν ή πολύ ντελικάτες για να λειτουργήσουν σε στρατιωτικό περιβάλλον είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες δε θέλουν οι γυναίκες να γλυτώνουν τη δίωξη για κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας, ούτε θέλουμε οι άντρες να κοροϊδεύονται επειδή βιάστηκαν ή κακοποιήθηκαν.  Η ιδέα ότι οι γυναίκες είναι εκ φύσεως ευγενικές και  υποχωρητικές και ότι η ιδιότητα του θύματος είναι από τη φύση της θηλυπρεπής είναι μέρος της πατριαρχίας.

Οι φεμινίστριες μισούμε την πατριαρχία. Δε μισούμε εσάς.

Αν νοιάζεστε γι’ αυτά τα θέματα με τόσο πάθος όσο λέτε, θα έπρεπε να ευχαριστείτε τις φεμινίστριες, γιατί ο φεμινισμός είναι ένα κοινωνικό κίνημα ενεργά αφοσιωμένο στη διάλυση όλων τους. Το γεγονός ότι κατηγορείτε τις φεμινίστριες –τις συμμάχους σας- για προβλήματα ενάντια στα οποία παλεύουν εδώ και δεκαετίες δείχνει ότι η υποστήριξη των αντρών δεν είναι τόσο σημαντική για σας όσο η έχθρα προς τις γυναίκες. Εμείς νοιαζόμαστε πολύ για τα προβλήματά σας. Εσείς μπορείτε να προσπαθήσετε να νοιαστείτε για τα δικά μας;

(μετάφραση από suzie)

Ετικέτα: