Εισαγωγή

(Ναι, το «καμένος» γράφεται με ένα «μ».)

Συχνά κάνω το λάθος να πιστεύω πως επειδή κάτι είναι προφανές για μένα είναι προφανές και για όλους τους υπόλοιπους.
– Chimamanda Ngozi Adichie

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον φεμινισμό; Διάβασε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, ψάξε το γλωσσάρι για χρήσιμους όρους, χάζεψε άρθρα δικά μας ή μεταφράσεις ξενόγλωσσων άρθρων, άκουσε τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές ή βρες λινκ για ενδιαφέροντα άρθρα.

Πριν σχολιάσεις σε οποιοδήποτε ποστ, διάβασε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης.

Το site αυτό είναι μια προσπάθεια συγκέντρωσης βασικών πληροφοριών για τον φεμινισμό στα Ελληνικά. Ελπίζουμε αυτές οι σελίδες να λειτουργήσουν ως αρχικό υλικό για περισσότερο ψάξιμο και διάβασμα. Δεν σκοπεύουμε ν’ αναλύσουμε τον φεμινισμό σε βάθος, αλλά να δώσουμε εναύσματα, παραπομπές και ιδέες σε ανθρώπους που ξεκινάνε τις αναζητήσεις τους.

Γιατί «Καμένα Σουτιέν»; Γιατί μας φαίνεται ενδιαφέρον πως επί δεκαετίες επαναλαμβάνεται ο μύθος ότι οι φεμινίστριες έκαιγαν σουτιέν μαζικά, παρ’ ότι έχει πολλές φορές καταρριφθεί (εδώ στα Αγγλικά και στα Ελληνικά) και κλείνουμε το μάτι σε όσους επαναλαμβάνουν ανακρίβειες πριν κάνουν ένα απλό google search. Τέλος, ως κόρες της γενιάς που αποτέλεσε το Δεύτερο Κύμα και υπέφερε από αυτά τα στερεότυπα, δηλώνουμε πως εκείνες τα έκαψαν κι εμείς άρα μείναμε με τα καμένα!

Το site βρίσκεται διαρκώς υπό κατασκευή. Προσθέτουμε χρήσιμες λέξεις, έννοιες, links κ.ο.κ. όποτε τα βρίσκουμε και όποτε προλαβαίνουμε. Μπορείτε να μας βρίσκετε και στη σελίδα μας στο facebook.

Η εικόνα που χρησιμοποιούμε ως λογότυπο προήλθε από σχόλιο σε κάποιο από τα sub-sub-reddits του SRS Fempire.

Χρησιμοποίησε το μενού για να βρεις πληροφορίες για τον φεμινισμό. Μη βαριέσαι να ρωτήσεις!

Αρέσει σε %d bloggers: