Το προσωπικό είναι πολιτικό #0

Posted on 28/03/2013 από

0


Εδώ και καιρό, μέσα από κουβέντες και γνωριμίες, αναρωτήθηκα πώς έφτασε η κάθε μία και ο κάθε ένας μας στο σημείο που βρισκόμαστε. Μέσα από ποιες διαδικασίες αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για τον φεμινισμό; Τι μας έφερε κοντά σε τέτοιες απόψεις; Ποιές είναι οι διαδρομές μας;

Ο παραπάνω τίτλος είναι μια φράση που έγινε πολύ γνωστή τη δεκαετία του ΄70. Πρωτοεμφανίστηκε ως τίτλος ενός κειμένου της Carol Hanisch στην ανθολογία Notes from the Second Year: Women’s Liberation που εκδόθηκε το 1970.

Στα πλαίσια της φράσης, η λέξη πολιτικό αναφέρεται γενικά (και όχι συγκεκριμένα για τους πολιτικούς ή τα κόμματα). Το νόημά της είναι πως οι προσωπικές μας εμπειρίες παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας ιδεών και πως αναπόφευκτα έχουν μια θέση στις συλλογικές μας αντιδράσεις.

Μέσα στον επόμενο καιρό λοιπόν, θα δημοσιευτούν εδώ οι προσωπικές μας διαδρομές προς τη φεμινιστική σκέψη. Ελπίζω μέσα από αυτές να δούμε πολλά πρόσωπα και να ανοίξει λίγο η εικόνα που έχουμε για το τι σημαίνει να είναι κανείς φεμινιστής.

Βρείτε τα σχετικά άρθρα παρακάτω:

Τηλέμαχος

Κουήνη

suzie

Anelis

Trafok

Posted in: Άρθρα