Εκπομπή #99 – 21/05/2016

Posted on 04/06/2016 από

0


Ακούστε την εκπομπή με ένα κλικ εδώ.

prde

Με αφορμή το 12o Athens Pride που θα γίνει στις 11 Ιουνίου, αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε για την ιστορία του φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας, πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε ο θεσμός. Θυμηθήκαμε τα ατοπήματα του Pride, την τρανσφοβία του, και το περσινό μποϊκοτάζ, και συζητήσαμε για τα θετικά δείγματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής απο την φετινή διοργάνωση. Μιλήσαμε για την σημασία της ύπαρξης του Pride και γενικότερα της ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙA+ ατόμων. Ακούσαμε τέλεια μουσική απο LGBTQIA+ άτομα.

Δικά μας άρθρα/σχόλια

  • Λίγα λόγια για τα πρόσφατα τρανσφοβικά γεγονότα γύρω και μέσα στο Pride Athens 2014 (κλικ)
  • Athens Pride 2015: επανάληψη, μήτηρ τρανσφοβίας (κλικ)
  • Γιατί η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας δεν είναι στο πράιντ 2015 (κλικ)
  • Συζήτηση περι Pride 2016 (κλικ)

Παλαιότερες σχετικές εκπομπές

  • Εκπομπή #35: αφιέρωμα στο Pride, την ιστορία του εντός και εκτός συνόρων και LGBTQIA+ μουσικοί (κλικ)

Γενικά

  • Το ΕΣΡ «κόβει» το φετινό σποτ του Athens Pride με τη δικαιολογία ότι δεν είναι ξεκάθαρο (κλικ)
  • Πρόγραμμα Pride 2016 (κλικ)
  • Το «συγγνώμη» του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012 (κλικ)
  • Απογεύματα αυτομόρφωσης για την ιστορία του φεμινισμού στην Ελλάδα (κλικ)

Τα τραγούδια που ακούσαμε

01. GAYmous – (Let’s Pretend We Don’t Have) FEELINGS
02. Girl in a Coma – Say
03. Against Me! – Black Me Out
04. Halsey – Castle
05. THEEsatisfaction – EarthEE
06. Little Brutes – Make Our Own Way
07. Kesha – True Colors

Περισσότερη μουσική
– BitchTapes: Queer Jazz from the ’20s and ’30s (κλικ)
– BitchTapes: Damn Those Queers Are Loud! (κλικ)
– BitchTapes: QueerShake (κλικ)
– BitchTapes: Not Enough Queer Music (κλικ)

Addendum: Διορθώσεις/διευκρινίσεις

  1. Ειπώθηκε λανθασμένα στην εκπομπή πως το τρανς θέμα του Athens Pride λύθηκε με τη συμμετοχή ακτιβιστικής τρανς ομάδας στη διοργάνωση. Όσο θαυμασμό και εκτίμηση να έχουμε προς τη συγκεκριμένη ομάδα, η συμμετοχή της στη συνδιαμόρφωση φυσικά και δε διαγράφει την τρανσφοβική ιστορία του Pride – το οποίο δεν έχει ζητήσει ακόμα δημόσια συγνώμη για τα ατοπήματά του -, δε διαγράφει το ότι στη διοργάνωση ακόμα εμπλέκονται προβληματικά άτομα, και φυσικά δεν εγγυάται πως το φετινό και τα μετέπειτα Athens Pride δεν θα είναι προβληματικά.
  2. Αμελήσαμε να αναφέρουμε το μποϊκοτάζ του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) και την αποχή του, τους λόγους για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω λινκ. Το ότι διαλέγουμε να είμαστε αισιόδοξες και να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο δε σημαίνει πως θεωρούμε πως μόνο η δική μας στάση είναι σωστή και πως το οποιοδήποτε μποϊκοτάζ και αποχή δε στηρίζονται από σεβαστά επιχειρήματα.Τη θέση του ΣΥΔ για το Athens Pride 2016 μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά εδώ.
Posted in: Εκπομπές