Ακόμη κι αν είχες καλή πρόθεση, εάν κάτι που είπες ή έκανες είχε άσχημο αποτέλεσμα, η πρόθεσή σου αυτή δεν έχει και πολλή σημασία. Κάποιοι μπορεί και να σου την αναγνωρίσουν την πρόθεσή σου αλλά το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα.
Εάν λοιπόν κάτι που είπες ή έκανες κατέληξε να πληγώνει κάποιον, απλώς ζήτα συγγνώμη και προσπάθησε να μάθεις από το λάθος σου. Αυτό σίγουρα θα εκτιμηθεί. Αντιθέτως, εάν χρησιμοποιείς την πρόθεσή σου ως υπεράσπιση ενώ αρνείσαι να μάθεις κάτι καινούργιο από την κατάσταση… ε, αυτό απλώς δεν βοηθάει καθόλου.
Περισσότερο διάβασμα
– Intent! It’s fucking magic! | Genderbitch
ή Επιστροφή στη σελίδα των Λημμάτων.
messed up
28/02/2013
\m/
πες τα!
s.
25/06/2013
Μόνιμο σχόλιο που ακούω από πρώην σύντροφο και σύμμαχο: «Μα εγώ είχα καλή πρόθεση!», «Μα εγώ έκανα πλάκα!». Γιατί υπάρχει η προσδοκία ή η βεβαιότητα ότι, ως φεμινίστρια, οφείλω να έχω τα αποθέματα να αντιμετωπίσω όλα τα (τάχα, χιουμοριστικά) σχόλια για το πώς είναι το σώμα και το πώς διαπραγματεύομαι την εαυτή μου; Να είμαι εντάξει με το χιούμορ για τα κιλά μου, να είμαι εντάξει με το χιούμορ για το ντύσιμο που επιλέγω, τις τρίχες που θέλω να έχω ή να μην έχω, τον τρόπο που κάνω σεξ. Κι αν δεν είμαι εντάξει, να θεωρείται από μέρους μου ένδειξη «άλυτων ψυχολογικών προβλημάτων», «προσωπικής ανασφάλειας» ή ακόμη και «έλλειψης χιούμορ». Είμαι η μόνη που δε βρίσκω καλοπροαίρετο, χιουμοριστικό και ενδυναμωτικό το σχόλιο για την κυτταρίτιδα στα μπούτια μου; Γιατί θεωρείται προβληματικό και κομπλεξαρισμένο το άτομο που ενοχλείται όταν του σχολιάζουν – περιπαιχτικά – τις τρίχες στις μασχάλες, τα τροφαντά μπράτσα και το μικρό του στήθος, και όχι το άτομο που σχολιάζει όλα αυτά, λες και είναι κάτι αξιοσημείωτο;