Τρανς και Κουίαρ Λάτινξ Απαντούν στην Επίθεση στο #PulseOrlando

Posted on 29/06/2016 από

0


Ακολουθεί δική μας μετάφραση του βίντεο Trans and Queer Latinxs Respond to #PulseOrlando Shooting (Τρανς και Κουίαρ Λάτινξ Απαντούν στην Επίθεση στο #PulseOrlando) του κινήματος Familia: Trans Queer Liberation Movement:

Καθίσαμε με μέλη της Τρανς και Queer κοινότητας και τ@ς ρωτήσαμε…

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την επίθεση στο #PulseOrlando;

Alan Pelaez Lopez: Αυτό που συνέβη στο Orlando δεν είναι κάτι νέο, γιατί εμείς, οι μη -λευκ@οί άνθρωποι, αντιμετωπιζόμαστε ιστορικά στις ΗΠΑ σαν να μην έχουμε αξία. Ιστορικά έχουμε αντιμετωπίσει βιώσει σκλαβιά, έχουμε αντιμετωπίσει εκμετάλλευση, έχουμε αντιμετωπίσει ποινικεγκληματοποίηση, έχουμε αντιμετωπίσει βία. Και αυτό συνέβη και σήμερα.

Bea Esperanza Fonseca: Βλέπαμε αΑυτή την η επίθεση να έρχεταικατασκευαζόταν για χρόνια και βασίζεται πάνω σε εκατοντάδες χρόνια καταπίεσης και βίας που στοχεύουνεναντίον των queer κουίαρ και τρανς μη-λευκώνούς ανθρώπωνους (people of color). Τα ΜΜΕ θα χρησιμοποιήσουν ταμπέλες όπως «»τρομοκρατία»» και άλλα για να μας απομακρύνουν από το να κατανοήσουμε πώς η κουλτούρα και οι θεσμοί μας όπως τα ΜΜΕ, όπως η εκπαίδευση και , όπως οι φυλακές, είναι συνένοχοι σε αυτή την επίθεση. Και είναι συνένοχοι στους τρόπους με τους οποίους τα σώματά μας είναι σε κίνδυνο κάθε μέρα, τόσο στα σπίτια μας όσο και έξω στον δημόσιο χώρο, στους δρόμους.

Jorge Gutierrez: Εμείς ως queer κουίαρ και τρανς Latinx Λάτινξ άνθρωποι πρέπει να δούμε τι συνέβη στο Orlando σαν υπενθύμιση ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας ως άνθρωποι, οι ζωές μας, συνδέονται άρρηκτα με την απελευθέρωση των Μαύρων ανθρώπων, των Μουσουλμάνων ανθρώπων, των γυναικών, των Τρανς ανθρώπων. Έτσι, δΔεν μπορούμε να προοδεύσουμε προχωρήσουμε χωρίς να δουλέψουμε με αυτές τις κοινότητες για να δώσουμε τέλος στη λΛευκή κΚυριαρχία, την πατριαρχία., Κκαι ότι όταν λέμε ‘Latinx’ εννοούμε ότι αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα Ασιατικής καταγωγής, Μαύρους ανθρώπους, Μουσουλμάνους, Ιιθαγενείς Αμερικανούς., Εμείς θεωρούμε πωςκι έτσι για μας, είμαστε αποτελούμε μία κουλτούρα με πολύ διαφορετικές εμπειρίες.

Jennicet Gutierrez: Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτό, γιατί δεν είναι μία συγκεκριμένη ομάδα που έχει την ευθύνηφταίει. Είναι το σύστημα που έχει δημιουργήσει τη βία, από τότε που ξεκίνησε η αποικιοκρατία πριν από περισσότερο από 500 χρόνια.

Εσείς πώς θα επηρεάσετε την αφήγηση της επίθεσης στο #PulseOrlando;

Στη μνήμη των ζωών που χάθηκαν στο Orlando στις 12 Ιουνίου 2016.

Συμμετέχοντ@:
Alan Pelaez Lopez
Bea Esperanza Fonseca
Jorge Gutierrez
Jennicet Gutierrez

(μετάφραση από Ms. Tesla και hecate)