Τα Καμένα Σουτιέν κλείνουν!

Posted on 01/04/2015 από

6


Μετά από συζήτηση με σχολιαστή στο φέισμπουκ, αναγκαστήκαμε να ξανασκεφτούμε σοβαρά το θέμα της σελίδας μας και καταλάβαμε ότι οι προσπάθειές μας δεν έχουν νόημα. Ο σεξισμός είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί εδώ και πολύ καιρό οπότε ως Καμένα Σουτιέν δεν έχουμε πλέον λόγο ύπαρξης.

Ο σχολιαστής μας έδειξε ότι δεν υπάρχει πατριαρχία και ότι η ισότητα έχει έρθει, αφού μπορούμε να ψηφίζουμε και να δουλεύουμε ενώ οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία περνάνε πολύ χειρότερα. Άλλωστε έχει πολλές φίλες που είναι γυναίκες και δε νιώθουν ότι υφίστανται σεξισμό. Τα προνόμια για τα οποία συζητάμε είναι μία υπερβολή που χρησιμοποιούμε για να αποδείξουμε αυτά που λέμε αλλά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Ο ίδιος δεν έχει αντρικό προνόμιο αφού δε βλέπει φύλα και ιεραρχίες, είμαστε όλοι άνθρωποι. Στο φινάλε, οι καλύτερες γκόμενες δεν του κάθονται, επομένως αυτές έχουνε προνόμιο και όχι ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας έχουν κάνει τέτοιου είδους παρατήρηση. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν πολύς κόσμος μας έχει επιπληξει για το ότι ασχολούμαστε με πράγματα που έχουν ξεπεραστεί ή δεν αφορούν τους σις στρέιτ άντρες. Τις προηγούμενες φορές τέτοια σχόλια είχαν αγνοηθεί, γιατί ήμασταν πεπεισμένες ότι το δόγμα του φεμινισμού που ακολουθούμε ήταν αλάνθαστο και το πιστεύαμε τυφλά. Αλλά αυτή τη φορά ήτανε σαφές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

«Δε γίνεται να ζητάτε ισότητα με σεξισμό», μας είπε ο σχολιαστής πριν κάποιες μέρες, αφού μας εξήγησε την έννοια του σεξισμού: «όταν μιλάτε για γυναίκες, π.χ. για το θέμα της εκπροσώπησης των γυναικών στις ταινίες, αφήνετε τους άντρες απ’έξω. Αυτό είναι ξεκάθαρος σεξισμός.»

Μας έκανε να καταλάβουμε ότι ο σεξισμός, όπως και η ομοφοβία και ο ρατσισμός, είναι ζητήματα του παρελθόντος που έχουν λυθεί. «Χειρότερο κακό κάνετε που μιλάτε για αυτά», μας είπε, και συνέχισε με το να μας εξηγήσει ότι όταν κολλάμε στους ανθρώπους ταμπέλες όπως «γυναίκα» ή «μαύρη» ή «τρανς», δημιουργούμε διαφορετικότητα μεταξύ μας και ξαφνικά εμφανίζεται «ρατσισμός» που πριν δεν υπήρχε. Ο ίδιος δε βλέπει φύλο, χρώμα δέρματος ούτε κανένα χαρακτηριστικό, μέχρι που αναφέρονται τέτοιες λέξεις και αναγκάζεται να φερθεί σε κάποιους ανθρώπους διαφορετικά.

Αλλά το μεγαλύτερο θέμα που καταλάβαμε είναι ότι η πολιτική ορθότητα που προωθούμε τόσο καιρό καταστρέφει την ελευθερία του λόγου. «Δε θα μπορούμε να λέμε τίποτα στο τέλος! Αν δε μπορώ να λέω πούστηδες τους φίλους μου για να τους βρίσω, τελείωσε, δε θα έχουμε τίποτα να πούμε μεταξύ μας και θα σταματήσουμε να μιλάμε!»

Αφού τα σκεφτήκαμε όλα αυτά λοιπόν είδαμε ότι αυτός και οι προηγούμενοι αντίστοιχοι σχολιαστές έχουνε δίκιο. Θα προχωρήσουμε σε διαγραφή αυτής της ιστοσελίδας, των ραδιοεκπομπών μας από το mixcloud καθώς και της σελίδας μας στο facebook, και, ακούγοντας επιτέλους όλες τις καλές συμβουλές των αναγνωστών μας, θα χρησιμοποιήσουμε τον έξτρα ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε για να ασχοληθούμε με κάτι καλύτερο.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας τα προηγούμενα χρόνια!

Posted in: Άρθρα