Δεν είναι ξεπερασμένος ο φεμινισμός; Τώρα έχουμε ισότητα!

Posted on 02/03/2013 από

7


Το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό ψέμα που βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά, είναι ότι ο φεμινισμός πλέον δεν χρειάζεται «γιατί έχουμε ισότητα».

Η ισότητα δεν είναι μόνο η πρόσβαση στην κάλπη ή κάποια βασική εργασία. Και ισότητα δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει ώσπου ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι ισότιμοι. Ισότητα δεν θα υπάρξει μέχρι οι γυναίκες να σταματήσουν να ζουν με τον φόβο της κακοποίησης και του βιασμού. Μέχρι οι άντρες που κακοποιούνται ή βιάζονται να μην ντρέπονται να το καταγγείλουν. Μέχρι να πάψει η σεξουαλικοποίησή τους. Μέχρι να υπάρχει παγκόσμια ίση αμοιβή για ίδια εργασία. Μέχρι να σταματήσουν να κάνουν οι γυναίκες σχεδόν όλη την αθέατη / απλήρωτη εργασία στο σπίτι -όταν δεν θα κάνουν τη δεύτερη βάρδια των οικιακών. Μέχρι όλες οι γυναίκες παγκόσμια να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, την ψήφο, την ασφάλεια.

Ισότητα δεν υπάρχει όσο υπάρχει κουλτούρα βιασμού, αντικειμενοποίηση, αποσιώπηση, κακοποίηση, άνιση εργασία, φίμωμα.

Ισότητα δεν υπάρχει μέχρι να έχουν ίσα δικαιώματα οι τρανς γυναίκες, οι φτωχές γυναίκες, οι μετανάστριες γυναίκες, οι ανάπηρες γυναίκες και όλες οι γυναίκες του κόσμου.

Ευχαριστούμε τις γυναίκες και τα κινήματα που αγωνίστηκαν πριν από εμάς ώστε να έχουμε σήμερα αυτές τις ελευθερίες, αυτά τα προνόμια. Δεν ακυρώνουμε τους αγώνες τους με την απλή παραδοχή ότι έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας, αντιθέτως τους τιμάμε και αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα.

Έχουμε μπροστά μας πολλούς διαθεματικούς αγώνες, και ταυτόχρονα οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε ξανά και ξανά αυτά που χρόνια θεωρούμε κεκτημένα αλλά που κινδυνεύουμε να χάσουμε εάν δεν είμαστε ενεργές και δεν έχουμε τον νου μας.

Μέχρι να καταρριφθεί η πατριαρχία, η κυριαρχία, δεν υπάρχει ισότητα.

Περισσότερο διάβασμα

I’ve got nothing against equal rights for women, but we’ve got that, so isn’t feminism nowadays just going too far? | Finally, A Feminism 101

We cannot have it all because we no longer have dreams | Tiger Beatdown

Second Shift | Geek Feminism Wikia

ή Επιστροφή στη σελίδα των Λημμάτων.

Posted in: Λήμματα